Моя пасха

Ксюшкина

Оксана

41 год
Украина Днепропетровск
Немного истории:

Значну кількість спеціальних страв готували на основне свято весняного календарного циклу — Великдень, передусім обрядовий хліб — паску. Тісто для неї виготовляли із найкращих гатунків борошна, до якого додавали масло, яйця, цукор, спорадично шафран. Пекли паски переважно у суботу в печі. Самому процесові її приготування надавали дуже великого значення, оскільки вважалося, що від того, якою вийде паска, такою буде доля всієї сім'ї впродовж поточного року. Перед споживанням цей обрядовий хліб, як й інші основні великодні страви, обов'язково освячували у церкві.

В нашей семье всегда их называли пасхами, во всяком случаи так их называют у нас на Украине! nyam2

 
23 Апр 2011 23:48

Страница 1 из 1